Bengali Funny Quiz: Test Your Knowledge on Comedy Movies, Songs, and Shows!

Are you a fan of Bengali comedy movies, songs, and shows? Test your knowledge with our Bengali Funny Quiz! From iconic films to catchy tunes and popular characters, this quiz covers it all. Challenge yourself and see how many answers you can get right!



Bengali funny quiz questions and answers

Bengali funny quiz with 10 rounds, each containing 10 questions. Here it is:

Bengali Funny Quiz
Bengali Funny Quiz

Bengali Funny Quiz: Test Your Knowledge

Bengali Comedy Movies

  1. What was the name of the Bengali comedy movie released in 2021 starring Mimi Chakraborty and Soham Chakraborty? Answer: Jamai Babu Zindabad
  2. In which year was the Bengali comedy movie “Bor asbe Ekhuni” released? Answer: 2008
  3. Which Bengali actor played the role of “Feluda” in the comedy movie “Badshahi Angti”? Answer: Abir Chatterjee
  4. Which famous comedian starred in the Bengali comedy movie “Golmaal” released in 2019? Answer: Saurav Das
  5. What is the name of the Bengali comedy movie that starred Ritwick Chakraborty and Swastika Mukherjee? Answer: Shah Jahan Regency
  6. Who directed the Bengali comedy movie “Baccha Shoshur” released in 2019? Answer: Biswaroop Biswas
  7. What is the name of the Bengali comedy movie that starred Dev and Nusrat Jahan in 2018? Answer: Naqaab
  8. What is the name of the Bengali comedy movie that starred Jisshu Sengupta and Koel Mallick in 2016? Answer: Love Express
  9. In which year was the Bengali comedy movie “Buno Haansh” released? Answer: 2014
  10. Who played the lead role in the Bengali comedy movie “Haami” released in 2018? Answer: Shiboprosad Mukherjee

Bengali Comedy TV Shows

  1. What is the name of the Bengali comedy show that aired on Star Jalsha and was hosted by Mir? Answer: Mirakkel
  2. Which famous comedian hosted the Bengali comedy show “Dadagiri Unlimited“? Answer: Sourav Ganguly
  3. In which year did the Bengali comedy show “Chhalaang” first air on ETV Bangla? Answer: 2008
  4. What is the name of the Bengali comedy show that features comedians Biswanath Basu and Pritam Ganguly? Answer: Boro Plus Gourav Bangla Comedy Award
  5. Which Bengali comedian hosts the comedy show “Ranu Pelo Lottery“? Answer: Biswanath Basu
  6. What is the name of the Bengali comedy show that was hosted by Mir Afsar Ali and aired on Zee Bangla? Answer: Mirakkel Akkel Challenger
  7. Which famous Bengali comedian hosts the comedy show “Bhojo Gobindo“? Answer: Biswanath Basu
  8. What is the name of the Bengali comedy show that aired on Star Jalsha and was hosted by Subhashree Ganguly? Answer: Super Singer
  9. Which Bengali comedy show was hosted by Indrani Haldar and aired on ETV Bangla? Answer: Comedy Darbar
  10. What is the name of the Bengali comedy show that was hosted by Mithun Chakraborty and aired on Zee Bangla? Answer: Dadagiri Unlimited

Bengali Comedians

  1. Which famous Bengali comedian’s real name is Swapan Kumar Chakraborty? Answer: Mithun Chakraborty
  2. Which Bengali comedian is known for his role as “Topse” in the Feluda series? Answer: Saswata Chatterjee
  3. Which Bengali comedian is known for his character “Jatayu” in the Feluda series? Answer: Santosh Dutta
  4. Which famous Bengali comedian is known for his role as “Chhappan Tikli” in the movie “Guru Dakshina”? Answer: Utpal Dutt
  5. Who played the character “Kakababu” in the Bengali comedy movie “Mishawr Rawhoshyo“? Answer: Prosenjit Chatterjee
  6. Which Bengali comedian was also a renowned magician and known as “P.C. Sorcar“? Answer: Prodip Chandra Sorcar
  7. Who played the lead role in the Bengali comedy movie “Bibaho Obhijaan” released in 2019? Answer: Ankush Hazra
  8. Which Bengali comedian is known for his character “Patal Babu” in the movie “Goopy Gyne Bagha Byne”? Answer: Rabi Ghosh
  9. Who played the lead role in the Bengali comedy movie “Crisscross” released in 2018? Answer: Mimi Chakraborty
  10. Which Bengali comedian is known for his role as “Tenida” in the movie series “Tenida“? Answer: Chinmoy Roy

Bengali Funny Dialogues

  1. Aami kintu ektu ghum bhenge nitey parchhi” is a funny dialogue from which Bengali movie? Answer: Baishe Srabon
  2. Ja, ja, ja, ja, ja, jao” is a famous dialogue from which Bengali comedy movie? Answer: Goopy Gyne Bagha Byne
  3. Baajimaat hote gelo” is a funny dialogue from which Bengali comedy movie? Answer: Chhadmabeshi
  4. Amar ma murgir jhol khub bhalo banaay” is a humorous dialogue from which Bengali comedy movie? Answer: Dadar Kirti
  5. Mukti debi, saaf koro” is a funny dialogue from which Bengali comedy movie? Answer: Golpo Holeo Sotti
  6. Ekbar bolo, bhalobashi toh?” is a famous dialogue from which Bengali comedy movie? Answer: Chirodini Tumi Je Amar
  7. Hogoyt chaai na, chaan chaan, bortoman chaai” is a humorous dialogue from which Bengali movie? Answer: Mahapurush O Kapurush
  8. Aar ki shokti achhe, magir pola?” is a funny dialogue from which Bengali comedy movie? Answer: Baishe Srabon
  9. Amra ki ekhon boghibe, tor hather prante?” is a humorous dialogue from which Bengali comedy movie? Answer: Basanta Bilap
  10. Khela hobe, bhaat khabo” is a famous dialogue from which Bengali comedy movie? Answer: Devi

Bengali Comedy Characters

  1. Which famous Bengali comedian is known for his character “Goopy” in the movie “Goopy Gyne Bagha Byne“? Answer: Tapen Chatterjee
  2. Which Bengali comedian is known for his character “Kobbi” in the movie “Bosepukure Khunkharapi“? Answer: Bhanu Bandopadhyay
  3. Which Bengali comedian is known for his character “Bhanu” in the movie “Golpo Holeo Sotti“? Answer: Chinmoy Roy
  4. Which Bengali comedian is known for his character “Panchu” in the movie “Panchti Pandav“? Answer: Rabi Ghosh
  5. Which Bengali comedian is known for his character “Tenida” in the movie series “Tenida“? Answer: Chinmoy Roy
  6. Which Bengali comedian is known for his character “Bancharam” in the movie “Bancharamer Bagan“? Answer: Biplab Chatterjee
  7. Which Bengali comedian is known for his character “Jharapata” in the movie “Golmaal“? Answer: Keshto Mukherjee
  8. Which Bengali comedian is known for his character “Kuldeep” in the movie “Sanyasi Raja“? Answer: Santosh Dutta
  9. Which Bengali comedian is known for his character “Ghantu” in the movie “Basanta Bilap“? Answer: Robi Ghosh
  10. Which Bengali comedian is known for his character “Chhakari” in the movie “Golpo Holeo Shotti“? Answer: Bhanu Bandopadhyay

Bengali Comedy Shows and TV series.

  1. What is the name of the popular Bengali comedy show aired on Zee Bangla, featuring Mir Afsar Ali? Answer: Mirakkel
  2. Which Bengali TV series is known for its humorous depiction of the daily lives of a Bengali family? Answer: Bou Kotha Kao
  3. What is the name of the popular Bengali comedy show aired on Star Jalsha, featuring Kanchan Mullick? Answer: Chalo Paltai
  4. Which Bengali comedy TV series featured the popular characters “Kakababu” and “Sontu“? Answer: Gaaner Oparey
  5. What is the name of the Bengali comedy TV series featuring the popular character “Bhanu“? Answer: Sedin Dekha Hoyechilo
  6. Which Bengali TV series is known for its humorous depiction of the lives of three friends in Kolkata? Answer: Bhojo Gobindo
  7. What is the name of the Bengali TV series featuring the popular character “Munni“? Answer: Kusum Dola
  8. Which Bengali TV series is known for its humorous depiction of the daily lives of a joint family? Answer: Krishnakoli
  9. What is the name of the Bengali comedy TV series featuring the popular character “Gopal Bhar“? Answer: Gopal Bhar
  10. Which Bengali TV series is known for its humorous depiction of the lives of two friends in Kolkata? Answer: Bhanumotir Khel

Bengali Comedy Actors and Actresses

  1. Which Bengali actress is known for her role in the comedy movie “SOS Kolkata“? Answer: Nusrat Jahan
  2. Which Bengali actor is known for his role in the comedy movie “Bhooter Bhabishyat“? Answer: Sabyasachi Chakraborty
  3. Which Bengali actress is known for her role in the comedy movie “Byomkesh Phire Elo“? Answer: Swastika Mukherjee
  4. Which Bengali comedian and actor is known for his work in the popular TV show “Bhanumotir Khel“? Answer: Biswanath Basu
  5. Which Bengali actress is known for her role in the comedy movie “Goynar Baksho“? Answer: Konkona Sen Sharma
  6. Which Bengali actor is known for his role in the comedy movie “Dhananjoy“? Answer: Anirban Bhattacharya
  7. Which Bengali actress is known for her role in the comedy movie “Bibaho Obhijaan“? Answer: Nusraat Faria Mazhar
  8. Which Bengali actor is known for his role in the comedy movie “Borunbabur Bondhu“? Answer: Ritwick Chakraborty
  9. Which Bengali actress is known for her role in the comedy movie “Dhoomketu“? Answer: Parno Mittra
  10. Which Bengali comedian and actor is known for his work in the popular TV show “Bhojo Gobindo“? Answer: Rudrajit Mukherjee

Bengali Comedy Dialogues

  1. Which Bengali comedy movie features the famous dialogue “ekhono jamon sathe thakbo, tokhon eka thakte hobe” (I have to stay alone when I am with you)? Answer: Bhai Amar Bhai
  2. Which Bengali comedy movie features the famous dialogue “bhalobasha, premer sob golpo shesh, premikar moto bondhu hoye jabo tomake” (Love, every love story ends, I’ll become your friend like a lover)? Answer: Chirodini Tumi Je Amar
  3. Which Bengali comedy movie features the famous dialogue “pocha khule dao, pachar dabba debo na” (Open the garbage can, I won’t give you the lunch box)? Answer: Shikar
  4. Which Bengali comedy movie features the famous dialogue “maa, tor haat dhorey ami mojai dei” (Mother, I am having fun holding your hand)? Answer: Dadar Kirti
  5. Which Bengali comedy movie features the famous dialogue “ami holo babur chele, chele shikar kori” (I am Babu’s son, I hunt boys)? Answer: Hiran Chatterjee
  6. Which Bengali comedy movie features the famous dialogue “tui ki kokhono amar sathe love korechis, ami toke oke love korchhi” (Have you ever loved me, I have loved you)? Answer: Jamai 420
  7. Which Bengali comedy movie features the famous dialogue “amar naam Arjun, kintu bole dada” (My name is Arjun, but they call me dada)? Answer: Bhaijaan Elo Re
  8. Which Bengali comedy movie features the famous dialogue “chal re nach, nach re chal” (Let’s dance, dance and walk)? Answer: Bhooter Bhabishyat
  9. Which Bengali comedy movie features the famous dialogue “tumi ki ba banglay bolen?” (Do you speak Bengali?) Answer: Muktodhara
  10. Which Bengali comedy movie features the famous dialogue “ei raat jodi na shesh hoy, amar shesh hok na” (If this night doesn’t end, let me not end too)? Answer: Charulata 2011

Bengali Comedy Songs

  1. Which Bengali comedy song features the lyrics “dudh khawa hoye galo, erom kotha bolar ki” (Drinking milk and saying such things)? Answer: “Dudh Khawar Golar Lava” from the movie “Chander Bari”
  2. Which Bengali comedy song features the lyrics “ar kono khushi nai, nai re nai re, amar modhye bish” (There is no more joy, there is poison inside me)? Answer: “O Amar Modhur Chandni” from the movie “Bibaha Bibhrat”
  3. Which Bengali comedy song features the lyrics “boudi tomar churi koreche, tor khame kaaj nei” (Sister-in-law stole your knife, you have no work to do)? Answer: “Boudi Amar Mordan” from the movie “Sobar Upore Tumi”
  4. Which Bengali comedy song features the lyrics “tai mor kheye dibo, magi ke dibo” (I will beat you up and give you to the prostitute)? Answer: “Ghur Ghur Kore Nache Mon” from the movie “Mayabini”
  5. Which Bengali comedy song features the lyrics “se toh chilo boroi, gondho na ki toroi” (He was so tall, didn’t he smell)? Answer: “Se Toh Chilo Boroi” from the movie “Sathi Hara”
  6. Which Bengali comedy song features the lyrics “ami jomuna nadi bahate, hathe sajojo korte” (I flow like the Jamuna river, with a sword in my hand)? Answer: “Chole Jete Bolna” from the movie “Bhagya Debata”
  7. Which Bengali comedy song features the lyrics “tomake chai shudhu tomar moto, shudhu tomar moto” (I want only you, only you)? Answer: “Tomake Chai Shudhu Tomar Moto” from the movie “Deewana”
  8. Which Bengali comedy song features the lyrics “bhara thak smriti sudhu, smriti sudhu” (Let memories be full, just memories)? Answer: “Sedin Dujone Dulechhinu” from the movie “Sedin Dujone”
  9. Which Bengali comedy song features the lyrics “nach re mora, nach re mora, baanshite baanshi bajai ke” (Dance my dear, dance my dear, who plays the flute in the bamboo grove)? Answer: “Nach Re Mora” from the movie “Devdas”

Bengali Comedy Shows

  1. Which Bengali comedy show features the popular character “Bhombol Bhattacharya“? Answer: “Bhomboler Aswad”
  2. Which Bengali comedy show features the popular character “Nagorik“? Answer: “Nagorik”
  3. Which Bengali comedy show features the popular character “Dugga“? Answer: “Dugga Dugga”
  4. Which Bengali comedy show features the popular character “Hathat Bristi“? Answer: “Hathat Bristi”
  5. Which Bengali comedy show features the popular character “Baksho Bodol“? Answer: “Baksho Bodol”
  6. Which Bengali comedy show features the popular character “Gopal Bhar“? Answer: “Gopal Bhar”
  7. Which Bengali comedy show features the popular character “Chander Buri“? Answer: “Chander Buri O Magicman”
  8. Which Bengali comedy show features the popular character “Kakababu“? Answer: “Kakababu Here Gelen”
  9. Which Bengali comedy show features the popular character “Bhootu“? Answer: “Arshiya Mukherjee”
  10. Which Bengali comedy show features the popular character “Bhanumotir Khel“? Answer: “Bhanumotir Khel”

Leave a Comment